Hvilken grupper kan du vælge imelllem i Cirkusugen ?

I Cirkusugen er alle deltagere tilknyttet en artistgruppe i hele cirkusugen. Alle deltagere skal på tilmeldingen vælge 4 forskellige artistgrupper.

1. Orkestergruppen:

Hvad er et cirkus uden orkester? Musikken er med til at binde forestillingen sammen. Vi har til vores cirkusorkester brug for børn/unge som spiller blæseinstrumenter. Har du lyst til at spille sammen med andre, og har nodekendskab, er der mulighed for at spille musik som glæder publikum og som artisterne skal bruge i de forskellige numre.

2. Devilstick (Djævlestokke): 

Dette gamle kinesiske jongleringsredskab holdes i luften med 2 håndstave. Desuden skal vi arbejde med balance på Rola Bola brædt.

Se video med Devilstick show.   Se video med Rola Bola show.

3. Russerstav:

Russerstaven svinges rundt i susende fart, kastes op i luften og gribes igen. Svinges rund om ben/hals/arm. En fantastisk enkelt rekvisit som gør sig godt i manegen.

4. Kunstcyklister: 

Her arbejder artisterne med monocykler (høje og lave) samt almindelige lavgearede cykler, hvorpå der udføres forskellige discipliner. For at deltage i denne gruppe kræves det at man kan cykle på et-hjulede cykel inden cirkusugen starter.

5. Akobater (under 10 år):

Tag med på tur i haven, hvor mariehøns, og farlige edderkopper hopper rundt og laver akrobatik. Tag forstørrelsesglasset med og gå på opdagelse med os.

6. Akrobater (over 10 år):

Kolbøtter, hovedspring, kraftspring, stå på hænder, gå på hænder, lave pyramider samt andre gymnastiske kunststykker i form af balance.

7. Linedans

Yndigt og let ser det ud når linedanserne gå ud på deres line. Både drenge og piger kan være med i denne gruppe. 

8. Danseshow 

Er du glad for rytmer, musik, dans og bevægelse? Så er det gruppen du skal vælge. Vi vil lave fantastisk showdansenummer. 

9. Jonglør:

Artister som jonglere med alt f.eks. Bolde, kegler, ringe, tørklæder mv.

10. Swingpoi

Swingpoi  er en form for jonglering, hvor man bruger bolde for enden af en snor som man svinger rundt om kroppen i forskellige mønstre. Ordet poi bliver brugt til at beskrive et sæt poi og poi-svingning bliver almindeligvis brugt til at beskrive en poi dans.Vi skal i løbet af ugen lavet et fantastisk flot nummer med fart og tempo. Vi vil arbejde med swingpoi, swing flag, vimpler mv. Video af swingpoi.

11. Pingvinnummer:

I denne gruppen vil vi lave et sjovt Pingvin. Vi udklæder os som pingviner og I fælleskab vil vi sammen lave et rigtig flot nummer.

12. Diabolo

I ugen skal vi lave fantastisk nummer med Diabolo. En diabolo består af stor "garntrisse" som kører på rundt på snor mellem 2 sstyrepinde. Man kan med Diabolo lave mange forskellige tricks. 

13. Klovne: 

Vi arbejder med de forskellige klovnetyper og laver forskellige klovneentréer og sammensætter numrene.

14. Kugleartister: 

I denne gruppe skal vi lave et fantastisk balancenummer hvor vi skal gå  på kugler og tønder. Samt hoppe på moonhoppers.

15. Stylter: 

At gå på stylter er en meget gammel leg som gennem de sidste 400-500 år er blevet brugt af teaterfolk og gøglere. Stylter spændt på benene og vupti kan vi præsentere høje mænd og damer.

16. Stærke mænd og Damer

Vi skal i ugens løb forvandle os til verdens stærkeste mænd og damer. Vi skal gå på glasskår, tegnestifter, sømbræt og smadre fliser og løfte tunge vægte. Måske skal vi også lave udbrydernummer i stil med den verdens berømte udbryder Hodini.

17. Sjipning

I sjippegruppen vil vi arbejde med 1-2-3 sjippetov. Vi lære at lave trick med enkelt sjippetov og arbejder med buesjipning.

18. Cigaræske / hatteartister: 

Ved hjælp af cigaræsker vil vi lave et flot balancenummer. Desuden vil vi forsøge at lave masser af numre med artistbowlerhatte.

19. Trapez (luftakrobatik) Optaget

Igen i år får vi ophængt trapez i manegen. At arbejde i trapez  kræver armkræfter og kræver at man kan bære  sig selv. I trapezen vil vi lave luftakrobatik.

20. Stof (aerial silk/tissue) Optaget

Igen i år får vi aerial silk/ tissue (stof) hængt op i manegen. At arbejde i stof kræver armkræfter og kræver desuden at man kan bære  sig selv. I stof /tissue vil vi lave luftakrobatik.

(Se video af aerial silk/tissue)

21. Cirkusdirektør:

Cirkusdirektørens opgave er at præsenterer alle forestillingerne i weekenden.

22. Cirkustjener:

Hjælpe med praktiske opgaver før/under forestillingern (kun unge over 14 år)

23. Teknik:

Hjælpe med opsætning af lyd og lys og afvikling af forestillingerne (kun unge over 15 år)